Избрани Новини

Малки коледари нарекоха за здраве и пари благоевградските съветници

Коледари от ЦДГ № 3 “Детелини” пяха, танцуваха и наричаха съветници в последната сесия на Общински съвет – Благоевград. Децата влязоха в края на заседанието, за да поздравят местните парламентаристи. Те нарекоха с хубави пожелания за здрава и успешна година. Това бе втория подарък за общинските съветници. Първият те получиха опакован на съответните им места в зала „22 септември”.

На Игнажден  съветниците бяха единодушни в гласуването и безпроблемно минаха през 17-те точки от дневния ред. В добро коледно настроение те гласуваха със „за” на второ четене изменението на Наредбата за определяне размера на местните туристически данъци на територията на община Благоевград и други.

В началото на сесията директорът на Драматичен театър „Никола Вапцаров” Рашко Младенов благодари на кмета на общината д-р Атанас Камбитов и на директора на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова за помощта и заинтересоваността към бъдещето на театъра. Рашко Младенов отчете, че при предишните управления на институцията са допуснати  организационни грешки, но те ще бъдат поправени. „Ще реализираме нови и добри спектакли”, обеща Младенов и апелира към общинските съветници да се грижат за театъра, да посещават постановките, да ги споделят със свои приятели.

Общинските съветници на Благоевград ще се съберат за извънредна сесия на 27 декември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов