Избрани Новини

Днес се проведе заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество

Областният управител Муса Палев откри заседанието на Областния съвет за тристранно сътрудничество, което се проведе днес в Конферентната зала на Областна администрация. 

В работата му взеха участие представители на Дирекция Регионална служба по заетостта синдикатите, търговско-промишлената палата, Областната инспекция по труда, ТП на НОИ, РД „Социално подпомагане“ и др. 

На заседанието беше представена информация за равнището на безработицата в областта и мерките, които се предприемат за създаване на работни места по различни програми и проекти с национално и европейско финансиране. 

Г-ж Теменужка Златанова – Началник отдел „Жизнен стандарт и доходи от труд“ към МТСП представи доклад на тема: „ Приоритетни цели на социалната политика в областта на доходите“. Бяха представени статистически данни относно равнището на безработицата в област Благоевград, спрямо тази в страната, Размерът на средната работна заплата, общият доход на домакинствата и доход от работна заплата като компонент от структурата на общия доход на домакинствата и др.

Акцентът на дискусиите падна върху ролята на социалния диалог и неговото активизиране, за справедливото разпределение средствата при реализацията на политиките по заетост.

Присъстващите повдигнаха редица въпроси свързани с пенсионното осигуряване, като бе направено предложение да бъде организирана Кръгла маса със заинтересованите страни и с участието на експерти от Министерството на труда и социалната политика, на която да бъдат разяснени най-новите законодателни промени, които се предвиждат в тази насока.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов