Избрани Новини

Входът към Сандански на Лот 3 на АМ "Струма" ще бъде в района на Индустриална зона

Общински съвет взе с пълно единодушие решение пътният възел на АМ "Струма", бъдещ Лот 3, да бъде разположен в района на Индустриална зона на града, съобщават от sandanski1.
Съоръжението ще бъде вход/изход на град Сандански към бъдещата магистрала. Общото мнение на Общинска администрация и Общински съвет е, че това място на пътния възел ще има изключително благоприятно влияние както върху икономиката в общината, така и за удобството на гражданите и гостите на града през следващите поне 5 десетилетия.
Становището на властите в Община Сандански е защитено убедително и прието в петък, 13 декември, на среща със зам.-министъра на регионалното развитие Мирослав Мазнев, проектантите и възложителите на обекта.
Представители на Община Сандански на тази среща бяха арх. Васка Терзиева, Димитрина Попова и Иван Гюров от Общинска администрация и съветник Благой Дончев.

С разбиране е било посрещнато и искането за специален път - свързващо трасе между Лот 3 и Лот 4 в района на Ново Делчево.
МРР е приело засега, че това трасе, от особена важност за Мелнишко-Катунския район на Община Сандански, както и село Склаве, ще бъде включено в проекта за Лот 3.3 (Кресна - Сандански, км 401-423).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов