Избрани Новини

Костадин Чепандов:Необходими са ясни и точни критерии за избор на Спортист на годината

И З Я В Л ЕН И Е

от Костадин Чепандов - представляващ Клуба за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански

Упълномощен съм от Управителния Съвет на КИБИ "Спартак" да сведа до знанието на регионалните медии по-долното изявление и мотивите, довели до това решение.


1. До 2012 година критериите за избор на Спортист на годината за община Сандански бяха: медали от Олимпиада, Световно Първенство, Европейско Първенство, Балканско Първенство и Републиканско Първенство.
През 2013 г., факт е, че критериите са: на всички по нещо, а на любимците ни - повече.
Това е видно от наградените 10 спортисти от зам. кмета - г-жа Чинкова.
Спортист на годината е Републикански Шампион, а Световните Шампиони - Васил Андонов и Кристиян Гаврилов, са класирани съответно на 2-ро и 6-то място, между другото и двамата са Републикански Шампиони по Шотокан Карате-До за 2013 год. в своите категории.
2. В класацията попаднаха спортисти с медали от турнири, а Вице Световния Шампион - Симеон Гаврилов, бронзовия медалист от Европейското Първенство по Шотокан Карате - До - Иван Станоев и Републиканските Шампиони - Кристина Аврамова и Никола Петров - въобще не намериха място в нея.
3. Повече от 20 години в Община Сандански не е имало млад човек - Световен Шампион, единствено ветерана по борба Стоил Димитров - трикратен Световен Шампион - измива лицето на Санданските спортисти.
Сега има двама Световни Шампиони, един Вице Световен Шампион и Европейски медалист, няма значение че спорта е Шотокан Карате -До, и нито един от тях не бе достоен да е Спортист на годината ???
Тези факти ни навеждат на мисълта, че това е една измислена класация, която цели да наложи уравновиловката на интереси, а не отличаване на най-заслужилите спортисти в Община Сандански.
Поради абсолютното израждане на идеята за отличаване на най-успешните 10 спортисти от общината, Клуба за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански декларира, че ако не се изработят ясни и точни критерии и не се състави жури от журналисти, както е навсякъде, което да избира 10-те най-добри спортисти - НЯМА ДА УЧАСТВА В ИЗМИСЛЕНИ КЛАСАЦИИ И ДА ЛЕГИТИМИРА НЕЧИИ БОЛНИ АМБИЦИИ .

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)