Избрани Новини

Община Сандански раздаде 421 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се

Традиционното дарение на холандската фондация „PROMOTIE” и тази година бе изпълнено от кмета на община Сандански Андон Тотев.  Общата стойност на дарението 8 хил. 275 лв. бе разпределено в 421 пакета и раздадено 18.12.2013 г.

Всеки хранителен пакет на стойност23 лева съдържаше разнообразни хранителни продукти за подпомагане на нуждаещите се за предстоящите Коледни празници.

Ръководството на Домашен социален патронаж подаде искане кои продукти са необходими за изхранването през почивните празнични дни на своите потребители. 

Освен хората в тежко материално състояние тази година бяха подготвени и специални пакети за най-малките, а именно кърмачета и деца в риск, които бяха изненадани с по пакет памперси, сухо мляко и детски храни, като доставчика Магазини „Аника” направиха и лично дарение и допълниха всеки един пакет със стоки от първа необходимост на децата в риск от община Сандански. Списъците с нуждаещите се кърмачета по молба на община Сандански бе изготвен от Дирекция „Социално подпомагане” и такива бяха раздавани на малолетни и непълнолетни майки, който изказаха голяма благодарност към кмета на общината и дарителите от Холандия.

Кметът Андон Тотев сподели, че се чувства изключително щастлив, че и тази година успя да подпомогне преди празниците нуждаещите се и хората в затруднено положение.

Освен кърмачета и 120-те потребителя на Домашния социален патронаж пакети получиха и 100 потребителя по проект „Голямото семейство”, 55 потребителя по проект „Подкрепа за достоен живот”, Общинското дружество на военно пострадалите и военноинвалидите, Общинското дружество на ветераните от войните и Съюза на глухите Сандански.

Община Сандански отправи сърдечни благодарности към доставчиците на продуктите- „Гилд Груп” ЕООД, магазини „Аника” и Хлебозавод „Свети Врач” Сандански и им пожелава много здраве и щедрост за хората в нужда и през новата 2014 г.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов