Избрани Новини

Над 30 художници от благоевградско ще наредят платна в Художествената галерия

Над 30 художници от Благоевград и региона ще подредят платна в Художествената галерия на ул. „Крали Марко“8 в града.

От 17. 30 часа днес жители и гости на Благоевград ще могат да се насладят на пейзажи, графика, живопис, скулптура и др., посветени на Коледа. Общата коледна изложба ще представи едно вдъхновение от белия цвят, една светлина от безбройните празнични светлини и една мекота от уютната коледна обстановка.

От 17. 30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” съставите на Обединен детски комплекс ще зарадват благоевградската публика с коледен концерт „Изгря звезда”.

Вечерта ще бъде посветена на юбилеите. От 18.00 часа в зала „Яворов“ 15-годишен юбилей ще отбележи ансамбъл за народни песни и танци „Веселие“ от Симитли. От 19.00 часа в големия салон на читалище „Никола Вапцаров“ три дами ще отбележат 60-годишен юбилей с приятели и празничен концерт. Йоланта Лазарова, Красимира Кацарска и Галина Попова са посветили дълги години от живота си, за да поддържат културния живот на Благоевград и да възпитават у младите уважение и обич към традициите и ценностите на българския народ.

Участие в концерта ще вземат хор на ФА „Пирин”, Смесен хор „Ален мак”, дамски камерен хор „Лира”, студенти от ЮЗУ „Н. Рилски” и театрална група при читалище „Н. Вапцаров”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов