Избрани Новини

Благотворителни базари в Разлог за децата в нужда

Дни преди Коледа на територията на община Разлог се проведоха редица благотворителни коледни базари.

Традиционен коледен базар-изложба, който ще продължи до 20-ти декември, организират Сдружение „Шанс”. Коледните и Новогодишните изделия изложени на базара са изработени от  лица с интелектуални затруднения от Дневен център „Блян”, Защитено жилище и Център за социална рехабилитация и интеграция град Разлог.

Учители и учениците от ОУ „Никола Парапунов” град Разлог проведоха за шеста поредна година благотворителен базар „Дар от сърце!”. Жителите и гостите на Разлог откликнаха на добрата инициатива и бързаха да си купят традиционни сурвачки, сувенири, картички или коледна украса. Всички предмети, които се предлагаха на базара са изработени от учениците, с помощта на техните учители и родители. Празничното настроение се повиши и благодарение на коледните песни, които огласяха центъра на Разлог. Събраната сума от благотворителния  базара, в размер на  944лв. ще бъде използвана за закупуването на коледни подаръци на деца в неравностойно положение от училището.

Приключи и Коледния базар, организиран в село Долно Драглище, за да се помогне на 2-годишната Божидарка. Десетки хора и фирми се включиха и подариха една вълшебна Коледа за Божидарка. Събраните 4250 лв. от Коледния базар са дарени на семейството на малката Божидарка, която има детска церебрална парализа. Организатори на инициативата са кметство село Долно Драглище,  читалище „Георги Тончев”, ЦДГ „Иглика”, ДВФУ „Св. Панталеймон”, „Защитено жилище”, Пенсионерски клуб и цялата общественост на Долно Драглище.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов