Избрани Новини

Една легенда си отива...

Мачът може да се нарече, тъжното сбогуване с една легенда, която макар и за малко се завърна в елита на родния ни футбол

Отборът на Левски победи с 6:1 тима на Нефтохимик в мач от 23 кръг на "А" група. Гари Родригес и Димитър Макриев вкараха по два гола, а Илиян Йорданов и Орлин Старокин - по 1. Голът за домакините от Бургас (мачът се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен) беше автогол, дело на Перес.

Двубоят започна добре за гостите и Левски поведе в 6-та минута, благодарение на бившия футболист на Нафтата Орлин Старокин. Гари Родригес пусна ниска топка след изпълнение на фаул към Старокин, който откри в далечния ъгъл на Денчев. Старокин не пожела да изрази радостта си след попадението от уважение към отбора, в който е изиграл над 70 мача.

В 15-та минута левскарите удвоиха, като този път се разписа Димитър Макриев. В 33-та минута резултатът придоби класическо изражение и интригата окончателно напусна стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Вутов намери Макриев между трима бранители в зелено, а последният преодоля стража Денчев и вкара втори гол в мача.

Втората част не се различаваше много от първата.В 71-та минута Гари Родригес вкара за 4:0 след перфектна негова акция в партньорство с Ларсън Туре. Родригес пое топката пред пеналта на домакините, пусна към Туре, който фино върна за двойно, след което холандецът влезе в наказателното поле и прецизно стреля за 4:0.

Две минути по-късно след центриране от фаул гостите си вкараха автогол. Топката бе отклонена от Деян Христов, но срещна крака на Перес и влезе във вратата на Пламен Илиев, без той да може да реагира.

Пет минути по-късно резервата Илиян Йорданов вкара за крайното 6:1 след пас на Нуно Пинто. Пинто проби отляво и центрира меко за Йорданов, който от около 7-8 метра направи плонж и с глава вкара за крайния резултат. 

През 90-те минути Нефтохимик бе подкрепян от мощна агитка, която въпреки негативния резултат, не спря да скандира името на отбора, който може би изигра последния си мач в А група. По-скоро мачът може да се нарече тъжното сбогуване с една легенда, която макар и за малко се завърна в елита на родния ни футбол.

Нефтохимик – Левски

0:1 Старокин 6‘

0:2 Макриев 15‘

0:3 Макриев 33‘

0:4 Родригес 71‘

1:4  Перес (авт.) 73‘

1:5 Родригес 78‘

Нефтохимик: 12. Денчев, 4.  Лефтеров, 20. Юри Иванов, 27. Сечков, 74. Патев,  22. Цонков, 21. К. Янев (к), 8. Ст. Ангелов, 77. Манев, 18. Христов, 88. Димитров

Резерви: 86. Колев, 11. Петков, 10. К. Димов, 81. Ив. Янев, 19. Орачев, 7. Лемперов

Левски: 23. Илиев, 35. Пл. Димов, 5. Перес, 4. Ангелов (к), 28. Пинто, 18. Б. Цонев, 6. Старокин, 59. Туре, 10. Вутов,  11. Родригес, 7. Макриев

Резерви: 89. Михаил Иванов, 20. Мирослав Иванов, 25. Д. Димов, 26. Попадийн, 45. Гаджев, 22. Йорданов, 9. Генков



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов