Избрани Новини

Порно в мрежата преди изборите за варненски владика

Мисия Варна

15-12-2013, 08:41

Автор:

VarnaUTre

Всичко от Автора

Появи се часове преди изборите за Варненски митрополит

Скандално порно филмче с участието на кандидат-владиката Борис и три дами се появи часове преди изборите за Варненски митрополит в неделя, пише в. "Труд".

Според източници от Синода, кадрите са от игуменарната на Бачковския манастир, а обект на ласки е самият игумен Борис. Той е записвал и партньорките си, става ясно от молбите на едната да не бъде снимана. В кадър се вижда бюстът и кръстчето на шията . Лицето на монаха не е документирано, за разлика от други негови органи и лицата на две от жените.

Сред тях хора от синода разпознаха служителка на манастира, която е близка до Борис и вече бе описвана от в. "168 часа" като госпожа Румяна. Църковници идентифицират гласа на игумена в записа, изтекъл в мрежата.

Въпреки че трите файла с порносцените бяха свалени от интернет в нощта срещу събота, в Синода са успели да ги прегледат и са потресени, разказаха източници на "Труд". Версиите са, че записите са източени от телефона на монаха или той ги е пратил някому, за да се хвали с мъжествеността си.

Синодалите онемяха и отказват всякакъв коментар на случилото се. Миряни обаче смятат, че Борис няма право повече да заема какъвто и да било пост в църквата, камо ли да расте в йерархията.

Отец Димитър Амбарев, който беше близък до покойния Варненски митрополит Кирил, обяви, че записите са компромат, а жените не били монахини.

Не е нужно да са монахини - Бачковският манастир е мъжки, коментираха църковници, посветени в случващото се в Бачково. Появата на клипчето бе предшествана от скандално писмо на Борис, който предупреди настроените срещу него варненски свещеници, че ще ги прати по селата, ако спечели изборите за митрополит. От лагера на Борис разпространиха и донос до медиите, че конкурентът му за поста и предпочитан от варненци главен секретар на Светия синод епископ Наум живеел с любовник в Синода.

Епархийският избор за наследник на дядо Кирил е днес в митрополията във Варна. Избирателите ще трябва да определят монасите, които да се борят за мястото. Предишният избор бе касиран от Светия синод след жалба от миряни и обвинения от отец Игнатий, който се конкурираше с Борис, че вотът е манипулиран.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов