Избрани Новини

Две презентации събудиха интереса на санданчани

Около 30 служители от Общинска администрация Сандански с интерес проследиха двете презентации по проектите „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни” и „Подобряване работата на администрацията при провеждане и прилагане на политики за местно и регионално развитие в област Благоевград”, съобщиха от пресцентъра. Срещата бе открита от секретаря на община Сандански Лидия Матеева.

На всеки един от администрацията бе раздаден и Доклад от проведено социологическо проучване във връзка със съществуващата система за управление в общините Банско, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Симитли и Струмяни. Презентацията по проекта за подобряване работата в администрацията бе кратко обобщение с цел да се проучат нагласите, отношението и информираността  за управлението в област Благоевград.

Специално внимание бе обърнато на мониторинга и мониторинговите техники и прилагането му при изпълнението на политики. От Доклада от проведеното социологическо проучване става ясно, че основните области, които анкетираните смята за проблемни са безработицата, състоянието на икономиката, здравеопазването, състоянието на частния бизнес, градоустройството и туризма.  Според санданчани положителни промени в резултат на инициирани от местната власт проекти се бележат в образованието и чистотата в Сандански, както и градоустройството.

По проекта „Повишаване ефективността на управление в общините Кресна, Сандански и Струмяни” бе представен План за действие на Общинска администрация Сандански и специално изготвени препоръки, включващи актуализиране на устройствения правилник, премахване дублирането на функциите , предвиждането на  повече обучения с високо качество,  подготвянето на годишни програми за изпълнение на общинския план за развитие, изготвяне на отчети и пр.

Реализацията и на двата проекта е с цел повишаване качеството на работата в общините и развитието на самите общини във всички сфери.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов