Избрани Новини

Екшън в поликлиниката в Благоевград

Екшънът се разиграл рано тази сутрин в помещенията на поликлиниката в Благоевград, извършителят бе задържан, но избяга. Разбити са помещенията на ТЕЛК, съобщава БГНЕС. Към 4.20 часа тази сутрин дежурните в Центъра за спешна медицинска помощ излизат на повикване, вратата на центъра се затваря отвътре с шиш. Като се върнали, видели че от помещенията на ЦСМП изтичал млад мъж, на около 25 години. След като излязъл през вратата на ЦСМП, той се шмугнал в поликлиниката. Болничната охрана го погнала, но той изчезнал. В поликлиниката се намират кабинетите на общопрактикуващите лекари и на други специалисти.

Когато охраната на МБАЛ започнала да търси мъжа, той излязъл през тясното прозорче на лабораторията на втория етаж, където се остават пробите за изследвания, след което по стълбището слязъл надолу към първия етаж. Шофьор на ЦСМП го видял, че влязъл в тоалетната на първия етаж. Тогава единият охранител го хванал за яката и повел към Спешно-приемно отделение. Точно пред вратата на СПО неизвестният на този етап мъж обаче с ловка хватка се измъкнал от охранителя и избягал през тунела надолу към улица “Славянска”. Тогава охранителите уведомили полицията и шефа на охранителната фирма , с която МБАЛ има сключен договор.

Пораженията обаче главно в помещенията на ТЕЛК-а се видяха след като към 6.30 часа санитарките, които чистят отключили вратата към ТЕЛК и МЦ “Симпатия”. Разбит е кабинетът на шефа на ТЕЛК д-р Дюлгерова. Вратата е изкъртена от пантите. Разбит е и прозореца на гишето на архивата. Под него се въргалят стотинки, запалка и кутии с цигари. Има счупени прозорци и врати към кабинетите на лекарите от ТЕЛК. Неизвестният взломаджия вай-вероятно още към полунощ е влязъл през вратата на ЦСМП и се качил по стълбището, водещо към ТЕЛК и МЦ “Симпатия”. Влязъл при ТЕЛК-а, след като е разбил прозорче на преградените с алуминиева дограма помещения.

Към 3 часа дежурните в ЦСМП чули шум в помещенията над тях, където се помещават взломените помещения, но не обърнали внимание. Тепърва полицията ще започне оглед на разбитите помещения, тъй като първоначално се смяташе, че взломаджията само е разбил гишето на лабораторията.

Поликлиниката в Благоевград е четириъгълник с вътрешен двор. В сградата се помещават още администрацията на МБАЛ, клинична лаборатория, отделението по образна диагностика, кабинетите на джипитата и други специалисти. На първия етаж се намират СПО, ЦСМП. Ще бъдат прегледани охранителните камери на МБАЛ, тези на ЦСМП не записват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов