Избрани Новини

Прокуратурата подхвана случая с пребитото от мащехата си дете

Все още обаче няма повдигнати обвинения. Към момента се разпитват свидетели и се събират доказателства

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над 2-годишния Йордан, информира пред  радио „Фокус”  прокурор Красимира Кателиева, говорител на Окръжна прокуратура – Бургас. Все още обаче няма обвинения по делото. Към момента се разпитват свидетели и се събират доказателства. Със случая се занимава Районна прокуратура – Айтос. 
В същото време състоянието на момченцето остава непроменено. Детето е в кома, с опасност за живота. То е на апаратна вентилация. Йордан е настанено в отделението по реанимация на МБАЛ – Бургас след побой, нанесен му от бременната 23-годишна Ганка Тенева Димитрова, която живеела на семейни начела с бащата на детето в село Дрянковец, община Айтос. 
Ганка е освободена от ареста вчера по обяд и се е прибрала при семейството на баща си в село Руен, съобщиха от пресцентъра на бургаската полиция. 
Както БургасУтре вече съобщи 23-годишната жена има още две деца, момиченца на 8 и 4 години, информира Пенка Добрева, директор на дирекция „Социално подпомагане” Айтос. С административни заповеди те са настанени в дома на роднини, баба и дядо по майчина линия, в село Руен.

Взето е било решение Йордан да не бъде връщан в семейството на предполагаеми си биологичен баща. Всъщност детето не е припознато от бащата, допълни Добрева. Ако здравословното му състояние позволява, ще бъде настанен в социална институция или евентуално в приемно семейство.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов