Избрани Новини

Тунелът под Шипка ще се облагодетелства от средствата за ЛОТ 3 на АМ „Струма”

Проектът за тунел под Шипка е толкова важен за правителството, че ако се налага, за изграждането му ще се пренасочат средства от Лот 3 на автомагистрала "Струма". 
Това обяви в Стара Загора министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БНТ. Този участък от магистралата се предвижда да се финансира с пари от ЕС през следващия програмен период.
В началото на 2014 година пътната агенция ще внесе преработения вариант на апликационната форма на проекта за бъдещ тунел под Шипка в Европейската комисия, съобщи още Терзиева.
"Тунелът под Шипка е в приоритетния индикативен списък по ОП "Транспорт" заедно с Лот 3 на АМ "Струма" - знаете, че задължително трябва да почнем и изградим до 2020 година, следващ проект е Видин - Монтана, Калотина - София и тунелът под Шипка", коментира тя.
Тя увери, че върнатата преди време от ЕК апликационна форма за преработване не е проблем. Тя припомни, че това е обичайна процедура в Брюксел, която е била задействана и за проекта за Западната дъга на софийския околовръстен път.
Терзиева заяви и че въпреки делото, което се разглежда от ВАС, за ОВОС на тунела, работата по проекта не била спряла, нито пък имало "някаква драма".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов