Избрани Новини

Започна регионалният турнир по бокс "Пирин" в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри боксовия турнир „Пирин“, който стартира днес в спортна зала „Скаптопара“, съобщават от пресцентъра. Той обяви пред всички, че общината ще закупи боксов ринг и безвъзмездно ще го отдава на местните клубове за тренировки и подготовка на състезателите. Д-р Камбитов изрази признателност към отец Андон Шавулев за положените усилия и му благодари за усърдния труд при развитието на бокса в Благоевград. Кметът пожела на всички състезатели високи спортни постижения и успехи както на ринга, така и в живота. „Боксът е един от малкото спортове, в който дори при победа има болка, но това дава шанс на боксьорите винаги да намират сили и да се изправят, дори след поражение“, изтъкна още той.

Осигуреният ринг за младите боксьори е поредната проява на последователната политика на д-р Камбитов за насърчаване на спорта и физическата подготовка на юношите в Благоевград, чрез изграждане на подходяща инфраструктура и предоставяне на уреди и съоръжения за пълноценни тренировки на спортните клубове.

Над 60 са младите надежди на бокса от Югозапада, които ще премерят сили в различни категории в рамките на турнира. Той ще продължи до края на днешния ден, а боксьорите са от всички възрастови групи – деца, юноши и мъже. Дамите също имат свои представителки на ринга. За спазването на правилата следят международни съдии, а сред гостите на откриването бе и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов