Избрани Новини

100 години БСП с форум за предизвикателствата пред социалната идея в обществената действителност

Благоевград Лайф

11-12-2013, 13:59

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Учени и политици от национално и местно ниво ще се включат в дискусията „Предизвикателства пред социалната идея в обществената действителност днес” на 13 декември от 15.00 часа в Регионален исторически музей – Благоевград. Форумът е посветен на 100 години от създаването на първата социалистическа организация в града. Организатори са Общински съвет на БСП – Благоевград , които целят да се отправи  поглед към началото на отстояването на социалната идея в организираното социалистическо движение, но и да се очертаят изпитанията пред нея в съвременната действителност. От богатия опит да се направи равносметка в развитието на идеята и днешните предизвикателства. Да се очертаят и регионалните характеристики на социалистическото движение в Благоевградска община.

В обсъждането ще се включат историци от Центъра за исторически и политологически изследвания. Сред специалните гости ще бъдат народните представители от Коалиция за България Емил Костадинов и Янаки Стоилов, както и Павел Писарев и Бойко Великов.

По време на форума ще бъде представен сборникът с отбрани съчинения на Карл Маркс „Човекът и бъдещето”, излязъл през 2013 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов