Избрани Новини

Благотворителен концерт на ансамбъл „Пирин” препълни зала „Яворов“

Стотици благоевградчани препълниха зала „Яворов“ за благотворителния концерт на ансамбъл „Пирин”. Спектакълът “Китка ми падна, Дено“ е поредната проява от цикъла „Коледни концерти“ на ансамбъла. В препълнената зала „Яворов. Съорганизатор на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера, е Фондация „Профилактика за здраве“. Набраните средства ще бъдат дарени на деца в неравностойно положение за тяхното лекуване и възстановяване.

Чудесните изпълнения на ансамбъла за пореден път вдигнаха на крака благоевградските почитатели на автентичния фолклор. В програмата разцъфтя цялото фолклорно богатство на страната ни. Зрителите аплодираха бурно песните от Пиринско, не останаха развнодушни към пъстрите хора от Северна България, потропваха в ритъма и на шопските танци.

За предстоящите Коледно-новогодишни празници, „Пирин” ще извади от раклата на своя репертоар неостаряващите изпълнения  от 70-те и 80-те години, както и нови произведения от различни фолклорни области в страната.

След благотворителния концерт „Китка ти падна, Дено”, жителите и гостите на Благоевград ще могат да се насладят и на спектакъла „Виено, кършено от три ката”, който ще се проведе на 14-ти декември в зала „Яворов” от 18.30 часа. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)