Избрани Новини

Номинираните за "Спортист на годината на Благоевград"

След като спортните клубове дадоха своите предложения, благоевградските спортни журналисти представиха днес своите номинации и подреждане в традиционната анкета за избор на "Спортист на годината на Благоевград", съобщава sportonline.

 Така бяха определени спортистите, които ще се състезават за приза Спортист №1 на Благоевград за 2013 година, а какво е подреждането им засега остава в тайна и ще бъде обявено на официалната церемония за награждаването им на 17 декември от 19 часа в благоевградската спортна зала "Скаптопара". Сред гостите на церемонията, както обявиха организаторите от община Благоевград, ще бъдат и ярки звезди на българския спорт като трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и бронзовият олимпийски медалист в бокса Тервел Пулев.

 Подредени по азбучен ред кандидатите за приза "Спортист на годината на Благоевград", заслужили място в почетната петица при мъжете и жените, са:

 Албена Малчева - таекуондо, Георги Гайдарджиев - канадска борба, Ейми Тасева - таекуондо, Красимир Костадинов - канадска борба, Кристина Иванова - ориентиране. Отделно класиране ще има тази година при най-младите спортисти - деца, юноши и девойки.

 При тях за почетния приз за спортист номер 1 на Благоевград кандидатите, също подредени по азбучен ред, са: Антон Огорелков - таекуондо, Георги Цурев - плуване, Емануил Богоев - бокс, Любомир Бакалски - таекуондо, Сашо Андреев - канадска борба. На 17 декември ще бъдат обявени и носителите на наградите за най-добър треньор, за отбор на годината на Благоевград, за феър плей.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)