Избрани Новини

Киев: Силите за сигурност щурмуваха барикадите на протестиращите

Служители на силите за сигурност щурмуват барикадите, издигнати от протестиращите на площад "Независимост" край сградата на Министерския съвет в украинската столица Киев

Служители на силите за сигурност за взели под свои контрол сградата на радио и телевизия "Украина", която се намира в непосредствена близост до превзетата от демонстранти сграда на кметството.

В двора на сградата има група полицаи, съобщава агенция "Фокус"

Сътрудници на силови структури и войници от вътрешни войски и спецчасти на "Беркут" обкръжиха площад "Независимост" в украинската столица. Лидерът на опозиционната партия УДАР Виталий Кличко призова жените и децата да напуснат площада. Блокиран е правителственият квартал.

Малко по- късно служителите на спецчастите „Беркут” в района на правителствения квартал, откъм улиците Грушевская и Богомолца, и Шелковичная, са щурмували, превзели и разрушили барикадите на протестиращите, а демонстрантите са обградени.

Това съобщи лидерът на движението „Свобода” Олег Тягнибок, цитиран от Комментарии. По думите му, към мястото вече са се отправили опозиционни активисти и лидери.
Тягнибок съобщава още, че в Украйна вече има служители на ФСБ на Русия, а в центъра на Киев „има неизвестни спецчасти с бойни оръжия”.
Днес офицер от вътрешни войски  каза пред журналисти: „Нашата задача е да поддържаме реда. Ще останем колкото трябва”.

Миналата седмица съдът в Киев реши, че протестиращите трябва да освободят административните сгради, които са окупирали. Ръководството на полицията предупреди, че ще предприеме всички необходими мерки за да изпълни това решение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов