Избрани Новини

До 31 януари набират проекти по "Красива България"

Мерките ще намаляват безработицата и ще стимулират заетостта

Проекти за финансиране на стойност до 300 000 лева набира програмата „Красива България“ през 2014г. Част от сумата обаче трябва да бъде заплатена от кандидата.

Ще се финансират ремонти на обекти със статут на недвижима културна ценност, на административни сгради, на сгради, обслужващи културата и изкуствата, транспорта и съобщенията, спорта и социалния туризъм, почивното дело, вероизповеданията, както и публични площи за обществено ползване като площади, паркове и градини, вкл. мемориални обекти в тях.

Средства ще има за реконструкция на детски ясли и градини, училища, вкл. висши, научни и академични звена, лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, центрове за спешна медицинска помощ, дневни центрове, центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, центрове за работа с деца на улицата, социално учебно-професионални центрове, звена „Майка и бебе”, приюти и обществени трапезарии.

Ще се обучават регистрирани в бюрата по труда безработни лица по специалности в областта на архитектурата и строителството, озеленяването, здравеопазването и социалните услуги.

Проектите трябва да са на стойност до 300 000 лв., като съфинансирането от страна на кандидатите да е най-малко 50%. По-малка - 20% е съфинансиращата вноска на кандидатите за ремонти на социални заведение.

Проектите за 2014 г. ще се набират до 31.01.2014 г. включително.

Проект "Красива България" е част от програмата на Министерство на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов