Избрани Новини

Парламентът заседава извънредно за Бюджет 2014

За поредна седмица депутатите ще работят извънредно. Заседанието е посветено на приемане на второ четене на Закона за държавния бюджет за 2014 г. Народните представители ще гласуват текстовете от бюджета втора седмица.
В програмата на извънредното заседание е включено и обсъждане на второ четене на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, първо гласуване на Закона за здравното осигуряване, първо четене на промените в Кодекса за социално осигуряване, първо четене на промените в Закона за рибарството и аквакултурите, второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране. Предстои депутатите да гласуват повторно и оспорените разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, приет от Народното събрание на 24 октомври 2013 г., върнат с Указ на Президента на Републиката.
Извънредното заседание ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 16.00 часа.
Парламентът ще заседава извънредно и утре, за да може окончателно да се приеме бюджетът за 2014 

Припомняме, че в петък В петък за сметка на парламентарния контрол депутатите продължиха да обсъждат и да приемат текстове от бюджета за догодина. Въпреки това, те не успяха да напреднат много в работата си.

Беше прието, че общините ще получат 100% от средствата за делегираните дейности за образование, социална политика и култура. Депутатите решиха също да се увеличи от 270 на 340 лева обезщетението за безработица на съпругите на военнослужещите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов