Избрани Новини

Студенти празнуват, пътувайки в теснолинейка

Студентските празненства вече започнаха. Група младежи от София направи първия купон още тази нощ по време на пътуването си до Банско с единствената у нас теснолинейка, съобщава Нова телевизия. Късно снощи, в 2.30 ч. сутринта 80 ентусиазирани студенти са на път да отпразнуват 8 декември по един крайно необичаен начин. Единствената теснолинейка в България, свързваща Септември и Добринище, ще им предостави терен за следващите 5 часа.

„Преди една година пътувахме с тази теснолинейка и решихме, че можем да направим едно такова събитие и го реализирахме днес. Догодина ще има второ такова събитие. Няма да е в Банско, на друго място ще е и ще е още по-хубаво от това”, обясни организаторът Николай Вълков.

В 4 ч. сутринта тържеството е в разгара си. БДЖ са прикачили към композицията два допълнителни вагона за празнуващите студенти. Организаторите пък са се погрижили за всичко останало. Светлинни ефекти, балони, гирлянди, озвучителна техника и дори диджей са на разположение на студентите.

Между празнуващите откриваме бъдещи юристи, професионални спортисти и дори бъдеща оперна певица. Всички те пристигнаха благополучно в Банско. Атракция, която да надмине среднощното им приключение в така наречената Алпийска железница на Балканите обаче, едва ли ще намерят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов