Избрани Новини

Инспектори успокоиха: Рибата по магазини и пазари - безвредна

Мисия Пловдив

04-12-2013, 14:11

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Масирани проверки се провеждат в града дни преди Никулден

Масирани проверки в обектите, които предлагат риба провеждат съвместно тази седмица две агенции в Пловдив.

През първия ден са посетени и инспектирани 5 големи хранителни вериги. Нарушения не са открити, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Иван Шиков. Проверките са със заповед на Централното упралвение на Агенцията по храните и ще включат също дните преди Коледа и Нова година.

Днес инспекторите на БАХБ работиха заедно с колегите им от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура. Те провериха магазини на територията на Пловдив и рибните борси на Околовръстното шосе. Нарушения няма, обясни д-р Николай Петков, началник отдел "Контрол по храните".

Всички документи за произхода на рибата са изрядни, налична е регистрацията на обектите, които са посетени.

Съветът към потребителите е да купуват жива риба за предстоящия Никулден, обясниха инспекторите. Проверките се правят само в регламентираните места за продажба. При нерегламенитарани места за продажба на риба се работи по сигнали съвместно с органите на реда.

В БАХБ-Пловдив ще има дежурни инспектори дори по празниците и на телфон 032/ 62 63 18 може да се сигнализира за нередности, открити от потребителите./ Радио Пловдив



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов