Избрани Новини

Фестивал "Хляб и Вино" на 8 декември

Стара Загора Лайф

03-12-2013, 11:24

Снимка:

Организатори

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Първи фестивал "Хляб и Вино" край езеро "Загорка" ще се вихри на 8 декември 2013 г. между 12:00 и 20:00ч.

Когато наближава Коледа, какво му трябва на човек? Самун дъхав, здравословен хляб, заквасен без мая и качествено българско вино! Е, разбира се покрай хляба и виното вървят и различните месни мезенца, сиренце и други кулинарни гъделчета. Всички тези благинки ще си дадат среща на първия за Стара Загора и региона Фестивал "Хляб и Вино", организиран от Парк-Хотел "Стара Загора".
На 8 декември в 12 часа в Зимната градина на комплекса край живописното езеро "Загорка" официално ще бъде открит първият Фестивал"Хляб и Вино".
Над 12 утвърдени български винопроизводители ще представят своите вина и ще можете да ги дегустирате.

Във фестивала ще участват производители на млечни и месни мезета и специалитети. Майстор-пекарят на  Парк-Хотел "Стара Загора" Калин Новаков ще демонстрира как се правиздравословен хляб от лимец с квас без мая. Свои рецепти за здравословен хляб ще представи и майстор-пекарят от Хлебна къща-Габрово Михаил Черкезов. Основателката на мрежа "Хлебни къщи" Надежда Савова ще представи уникалния Театър на трохите, в който всеки посетител ще може да изпече своя кукла от тесто, да изиграе своя пиеса и после да си я похапне, ако иска. Италиански технолози на брашна за пица и хляб ще демонстрират приготвяне на традиционни специалитети. Шеф-готвачи от Шефс Клуб Стара Загора и от МЕТРО Академия също ще демонстрират приготвяне на здравословни хлябове и на кулинарни шедьоври с вино.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов