Избрани Новини

От 8 до 80 на шах турнир във Варна

Спорт

02-12-2013, 16:59

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата се проведе по швейцарска система в 7 кръга в съответствие с правилника за шах на ФИДЕ и регламента на ускорения шах

ХIII издание на турнира по ускорен шах се проведе в неделя в морската столица. В проявата, организрана от ГЕРБ - Варна участваха над 100 шахматисти от Бургас, Добрич, Шумен, Балчик, Карнобат, Ямбол, Разград, Сливен, както и от Варненска област. Най-младият състезател в шах турнира бе на 8 години, а най-възрастният на 82-годишна възраст. В спортната проява, в която се изявиха международни гросмайстори като Валентин Памбукчиян и Димитър Карапчански, се включи и народният представител от ГЕРБ Николай Апостолов.

Надпреварата се проведе по швейцарска система в 7 кръга в съответствие с правилника за шах на ФИДЕ и регламента на ускорения шах, като контролното време на състезател за завършване на партията бе 16 минути. За съставянето на двойките за играта се използва специализираната компютърна програма "Swiss Perfect”.

Турнирът се организира от майсторите на спорта Георги Недев, кмет на централния район “Одесос“, и д-р Руслан Тошев, който е ръководител на общинската структура на ГЕРБ-Варна в същия район.

Депутатът Николай Апостолов и общинските съветници Юлияна Боева и Станислав Иванов наградиха най-добрите в ХIII турнир по ускорен шах на ПП ГЕРБ-Варна със специални купи. При мъжете първо място зае Божидар Иванов от Карнобат, а при жените - Николета Господинова от Варна. Във възрастовата група на старейшините /над 60 години/ купата отиде при съгражданина й Иван Янакиев. Победители сред младите състезатели до 12 и 14 години бяха съответно Лъчезар Йорданов от Варна и Радостин Василев от Шумен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов