Избрани Новини

Палавият йеромонах Кирил напусна Троянския манастир

Общество

30-11-2013, 19:59

Снимка:

Господари на ефира

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Монах от Троян се "оплака", че не може да седи на задника си от секс

Наказаха монаха дето си развя монашеския жезъл

Преди тръгване, той бил понижен от игумена си в степен и останал обикновен монах

Скандалният йеромонах Кирил, нашумял наскоро с похотливостта си, напусна Троянския манастир вчера. Той бил прибран лично от баща си. Двамата са отпътували с част от багажа на калугера за София, където живее семейството. Това съобщиха от местното монашеско братство, по информация на Господари на ефира. Засега обаче няма информация дали Кирил е изгонен или си е тръгнал по собствена воля. Преди да го отпрати, управата е наказала Кирил, понижавайки го в степен - от йеромонах в монах.

Игуменът на манастира, епископ Григорий, ще е председател на комисията, която ще решава бъдещето на Кирил в лоното на православната църква. Той бил изискал вече писмени обяснения от онези свои калугери, чиито имена бяха споменати от Кирил във видеокадрите, излъчени в "Господари на ефира" по Нова ТВ.

Според запознати с църковните канони, съгрешилият монах няма да бъде допуснат повече в Троянския манастир, заради палавия си език по адрес на обитателите му.

 "Монашеството е велика Божия тайна, а иноческият живот - труден, не всички могат да постигнат същността му. Двама не издържаха и си тръгнаха оттук тези дни", заяви тогавашният игумен Теодосий, който през 2010 г. пък бе отстранен от манастирското ръководство, след като изгони инвалиди от обителта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов