Избрани Новини

Още не се знае как всъщност се казва нападателя на Вики

Животът

29-11-2013, 15:29

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

„Аладин“ 3 пъти казвал различни имена

Истинската самоличност на нападателя на 20-годишната Виктория Христова в центъра на София все още се установява, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

"Салахедин бин Аладин" е дал три пъти три различни самоличности. Пред Софийски градски съд той се е представил като Фудат Абдул Кадер. В момента като част от досъдебното приозводство се установява неговата самоличност, обясни Йовчев.
Около 80% от нелегалните емигранти влизат на територията на страната без документи за самоличност.  Данните на ДАНС сочат, че от началото на 2012 г. до момента са установени над 2000 чужди граждани, подали молба за закрила, които след уточняване и проверки променят първоначално декларираните си имена. Същият проблем съществува и в други европейски страни с нелегални имигранти, заяви Йовчев.
Според действащите закони лицата с неустановена самоличност минават през поредица от процедури, за да се минимизират рисковете за националната сигурност,съобщава "24 часа". Служителите от Гранична полиция провеждат интервюта с нелегалните имигранти още при задържането им на границата. Събраната информация се сравнява с данните от партньорските служби.
Предвидени са промени в Закона за бежанците, според които до окончателното произнасяне на ДАБ, имигранти, за които няма достатъчно информация и има определени рискове, ще бъдат настанявани в места от затворен тип, посочи вътрешният министър.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов