Избрани Новини

Над 70 души работят за почистване на заснежените пътни участъци в Благоевград

Мисия

27-11-2013, 16:13

Снимка:

Blagoevgradutre.bg

Автор:

Августина Самарджиева

Всичко от Автора

Над 70 души работят активно за почистването на заснежените участъци- улици мостове, стълби, тротоари в Благоевград

От 04.30 часа тази сутрин са навън и машините, с които разполага снегопочистващата фирма „Биострой”. 12 машини, сред които снегорини с дъски почистват главни и второстепенни улици в града. Служителите на снегопочистващата фирма са предприели мерки срещу заледяване на мостове и кръговите кръстовища в града, които са най- застрашени от замръзване. По тези участъци превантивно е хвърлено луга.

Управителят на общинската фирма „Биострой” Васил Бачев обясни, че първо са почистени основните комуникации, водещи към поликлиниката и болницата. „Почистването на града се извършва по утвърден оперативен план, който е разделен на четири маршрута. Те обхващат Централна градска част, болничните заведения и кварталите в града”, каза още Васил Бачев.

Градския транспорт се движи по разписание. Спирките са почистени от снега. Движението в града не е затруднено. Няма задръствания по най- интензивните пътни участъци в Благоевград. Преминаването през кръговите кръстовища на III ОУ „Димитър Талев” и „14 полк” се осъществява нормално. От натежалия сняг, който се топи, са паднали клони на дървета по улица „Иван Михайлов” и след сигнал на граждани, подаден на „Горещия телефон” на община Благоевград- 073/ 88 44 34, те веднага са отстранени.

Тази година, снегопочистващата фирма разполага с 80 тона сол, 150 тона луга и пясък, които ще стигнат за четири обилни снеговалежа. До този момент почистващата техника не е имала проблеми с преминаването по тесните улици. Управителят на „Биострой” отправи благодарности и към жителите на квартал „Освобождение”, които тази година са паркирали своите автомобили така, че да не затрудняват достъпа на машините до квартала.

Общината се обръща към гражданите и собствениците на магазини да почистват тротоарните площи пред тях, за да се избегнат нежелани инциденти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)