Избрани Новини

Вторият транш по програма „Благотворителност” започва на 2 декември

Животът

27-11-2013, 15:27

Снимка:

БЧК,архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Тези, които не са взели своите пакети с храна през първия транш, могат да получат цялото полагащо им се количество продукти по време на второто раздаване.

От 2 декември 2013 г. до 15 януари 2014 г. хората в неравностойно положение ще могат да получат втората част от полагащите им се безплатните хранителни продукти по програма "Благотворителност". Пакетите за всеки човек ще включват по 2 кг ориз, 5 кг захар, 5л олио, 1кг фасул, 2 кг леща, 1 кг конфитюр, 2.5 кг мед, 900 гр. обикновени вафли и 1 кг картофено пюре. Храните ще бъдат раздавани в пунктовете на Българския червен кръст.

Във Варна пунктовете са на адреси:
Район "Младост" - ж.к.”Трошево” бл.47 – Помещение на социално подпомагане, кв.Победа- ул.”Самарско знаме”№1, до бюро Социално подпомагане.
Район "Одесос" - ул.”Алеко Константинов”№2
Район "Владиславово"- ж.к.”Владислав Варненчик”III м.р. до кметството
Район "Приморски" - кв.”Чайка” бл.67 - Пенсионерски клуб
Район "Аспарухово" - ул.”Кишинев”№15 - Пенсионерски клуб
Право на безплатни храни имат осем целеви групи, които са определени от Агенцията за социално подпомагане. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца; хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл. 8д от ЗСПД. От програма "Благотворителност" могат да се възползват и семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейни помощи за деца; лицата, които се грижат за хора с увреждания и са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; получилите еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012 г, както и ветерани от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.
Хората, които не са взели своите пакети с храна през първия транш, могат да получат цялото полагащо им се количество продукти по време на второто раздаване.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)