Избрани Новини

Трима експерти търсят укрити данъци от строителни предприемачи

Крими

21-11-2013, 06:10

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерт по делото "Чонтов": Продавали са право на строеж без да го притежават

Делото се гледа за втори път на окръжна инстанция

Състав на Бургаския окръжен съд с председател Захарин Захариев назначи повторна тройна съдебносчетоводна експертиза, която да установи укривала ли е данъци фирмата "Корект строй партнерс" ООД, съобщи "24 часа".

Според прокуратурата съдружниците в ООД-то с основна дейност строителство Петко Чонтов и Недялко Кацаров не са внесли в държавната хазна данък добавена стойност върху сумите, които са прибирали авансово от бъдещи собственици на апартаменти. Обвинението срещу тях е, че са избегнали плащането на задължения в размер на над 36 хил. лв, като лихвата върху сумата вече е над 9 хил. лв.

Делото се гледа за втори път на окръжна инстанция. Бизнесмените бяха оправдани, но след това апелативният съд отмени решението и върна случая на друг състав.
Делото е сложно, нещата трябва да се изяснят в детайли, затова е необходима тази повторна тройна експертиза, заяви съдия Захариев.

Свидетели по делото са клиенти на фирмата, които са платили капаро за жилища в "Меден рудник", но строежът така и не се е случил. В последствие те са довършили жилищата си сами. По техни сигнали е имало разследване за измама, но то е било прекратено.

Чонтов е обвиняем и по дело за отвличане от 2008 г. На първа инстанция той беше признат за виновен и осъден на 3 г. условно. Преди дни апелативният съд потвърди присъдата. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов