Избрани Новини

Ученици от Добрич, Варна и Констанца участват в „Иновационен лагер“ по предприемачество

Животът

19-11-2013, 17:32

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

В сградата на ВУМК  - Добрич, стартира инициатива по случай Световната седмица по предприемачество, организирана от английската гимназия „Райко Цончев“ и Висше училище Международен колеж. Участници в събитието са ученици и преподаватели от ЧПГТП „Райко Цончев“, Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“-Добрич, Професионална гимназия по икономика „Др. Иван Богоров“-Варна и гимназия „Овидиус“- Констанца (Румъния).

Събитието ще продължи и утре, като през първия ден се проведе семинар на тема „Успешната практика на един предприемач“, в който реализирали се студенти на ВУМК споделиха  техния личен успешен предприемачески модел. Това бяха предприемачите Биляна Петрова и Масимо Бонато, завършили магистърската програма MBA на ВУМК и Университета Кардиф Метрополитън, заемащи мениджърски позиции в големи компании и Виктор Генчев, завършил специалност Маркетинг и Мениджмънт, който е собственик на софтуерна компания.

През втория ден учениците ще участват в „Иновационен лагер“, където ще бъдат разделени на групи, за да работят по предварително зададен казус за разработване на иновативен продукт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов