Избрани Новини

Орязват средствата за университета "Асен Златаров"?

Парите

19-11-2013, 17:22

Снимка:

forum.gong.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът пита в МОН за медицинския факултет към държавния ВУЗ

Бургаският депутат Диана Йорданова сигнализира, че в проектобюджета за 2014 са заложени по-малко пари за държавния ВУЗ

Значително по-малко средства са заложени през 2014 година за един от успешните генератори на кадри в страната - бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров".

За орязаната субсидия на висшето учебно заведение в проектобюджета за следващата година, сигнализира народният представител Диана Йорданова, която е  член на парламентарната комисия по бюджет и финанси в Народното събрание.

Според нея това е обезпокоително, тъй като при одобрение на бюджета и ограничението в субсидията, заплатите на преподавателите ще бъде наложително да бъдат редуцирани. Средствата, заложени за стипендии на студентните, също ще бъдат недостатъчни, допълва депутатът от ГЕРБ.

Бургаската народна представителка и колегите и от групата на ГЕРБ си поставят като цел да издействат връщане на субсидията в размер поне на нивото от настоящата година.

На второ четене също така народните представители от опозицията ще се опитат да издействат и финасиране за строителството на околовръстния път, който трябва да изведе автомобилния поток към бъдещия пътен надлез "Запад".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов