Избрани Новини

“Добри Чинтулов” и Първа езикова първи във волейбола

Спорт

18-11-2013, 14:43

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

През уикенда бяха излъчени победителите в две от дисциплините в общинските ученически игри

Излъчиха победителите в две от дисциплините в общинските ученически игри през уикенда. При малките волейболисти 5-7 клас - момчета, доминация имаха учениците на ОУ “Добри Чинтулов”, които с две победи във финалната тройка си осигуриха златните медали. На второ място и среброто остана за съучениците им от 8 СОУПЧЕ “А.С.Пушкин”. А почетното трето място зае ОУ “Г.С. Раковски”. В състезанието участваха 10 училищни отбора от Варна, а любезен домакин на срещите бе спортния салон на НГХНИ “К. Преславски”.

При девойките 11-12 клас, също се изиграха интересни срещи от турнира по волейбол, част от ученически игри 2013/2014 г. В многофункционалната зала на Първа ЕГ домакините бяха без конкуренция и спечелиха първата позиция. На 2-ро и 3-то място се наредиха съответно ПТГ „Асен Златаров“ и III ПМГ „Акад. М. Попов”.

Около 40 студенти пък се включиха в лекоатлетическия крос, който е част от "Купа 8 декември". Той се проведе в морската градина, като жените бягаха по 1000 метра, а мъжете 2000 метра. В класирането при нежния пол имаше пълна доминация на Икономически университет Варна. Първото място зае Лора Колева с време 3,55 минути, а почетната тройка завършиха Пресияна Петрова с 3,59 минути и Красимира Кръстева с 4,04 минути.

Доминацията на Икономическия продължи и при мъжете, като на първо място се класира Валентин Паскалев с време 7,09 минути. Второто място, с 7,47 минути отново е за студент на ВИНСА Николай Колев. Бронзовият медал отива при представителя на Медицински университет Димитър Василев, който избяга разстоянието за 7,58 минути.

В комплексното класиране съвсем резонно води Икономическият университет с 236 точки. На втора позиция е ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" - 104 точки, а третото място държи Технически университет с 85 точки. Четвърта и пета позиция са за Медицински университет и ВСУ "Черноризец Храбър".

Официалното награждаване на всички призьори от ученическите игри ще се състои на 22 ноември (петък) от 19 часа в спортен бар „Playground” в МОЛ Варна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов