Избрани Новини

Румен Петков: Само нови избори ще успокоят обществото

Това е рецептата за справяне с кризата

"За да се излезе от кризата в държавата е необходимо да се тръгне към активен диалог и да се постави един хоризонт, който да успокои и опозиция и управляващи. Този хоризонт е определяне на дата за предстоящи избори. В него да е ясно какъв ще бъде предизборният кодекс, и да се определят 5-6 важни мерки за държавата. Това е рецептата за справяне с кризата" заяви бившия вътрешен министър Румен Петков в студиото на бТВ.

Той бе напълно категоричен, че при тази ситуация е трудно на администрацията да работи ефективно. Румен Петков се обяви и против прекомерната употреба на сила и полицейско присъствие.

"Това не е нормално и  не е приемливо. Трябваше ли да влезем в световните агенции с окървавени глави на млади хора. Подкрепям порива на студентите за свобода и за демокрация, но не приемам нарушаването на закона и на закона за висшето образование, когато е за сметка на другите граждани и на другите студенти", каза още Петков.

Според него е напълно неприемливо да се използва МВР за политически цели. Цветлин Йовчев трябва да уволни веднага автора на опорните точки, призова Петков. За него аферата с  Христо Бисеров е тежък удар по държавността. 

"Трябва да се ревизира работата на финансовото разузнаване. То беше самостоятелна структура, а сега го вкараха в ДАНС и не се знае какво работи", каза още Петков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)