Избрани Новини

Златанова вика ОЛАФ за парите от Брюксел

Най-доброто от печата

17-11-2013, 07:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Крили са до последно проблема по ОП "Околна среда" от мен и Михайлова, оплака се вицепремиерът

ОЛАФ и прокуратурата вече са сигнализирани за нередностите по програмата "Околна среда". Това съобщи вицепремиерът Зинаида Златанова вчера. По нейни думи Европейската комисия изрично е посочила в писмото си от октомври, че за разлики от 10 000 евро, открити от одиторите, сме задължени да сезираме Европейската служба за борба с измамите. "Това обаче не е направено", посочи Златанова. И допълни, че както е съобщила по-рано, ще сезира и прокуратурата. "Аз научих едва през октомври за размера на проблема. Напълно съзнателно управляващият орган е криел от мен и от министъра на околната среда този проблем", оплака се Златанова и декларира, че вече ще съобщава за всеки проблем при управлението на европейски средства "и по-специално тогава, когато съзнателно се допускат грешки в обществените поръчки". И обеща да не допуска нито едно правителство или отделен министър съзнателно да нарушава закона.
Златанова обяви, че вече е започната работа по отстраняването на проблемите, заради които фондовете бяха замразени. "Одиторите от Европейската сметна палата са изпратили указания до управляващите органи за промяната на подхода. Ще бъдат изпратени указания за стриктно спазване на Закона за обществените поръчки", обяви още вицепремиерът.
Междувременно лидерът на ДПС Лютви Местан съобщи, че най-вероятно ще поиска специален дебат в парламента по казуса. "Ще настояваме кабинетът да представи за одобрение от Народното събрание екшън план, който да се реализира, за да се избегне спиране на оперативните програми". Местан обвини лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов за спирането на средствата. "Все повече неприятни истини ще излизат наяве, затова той бърза", заяви той. Местан смята, че н



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов