Избрани Новини

Пловдив, защо пак си под турско робство?

Мисия Пловдив

13-11-2013, 16:15

Автор:

Васко Зехиров

Всичко от Автора

Случващото се в центъра на града ни е гавра с всеки един от нас

Густо майна Филибето, пред Тримона едикакво си фраш!

Това не е просто лаф, това е история. Историята на Пловдив. С нея е израснал всеки един пловдивчанин. Това е, което е чул първо всеки един българин за града ни. Хотелът в центъра, заедно с Альоша плюс Ботев и Локомотив е едно от четирите неща, които всеки сънародник знае за Пловдив. И ето, че от няколко дни „Тримонциум” няма. Първо смъкнаха големия светещ надпис. Въпрос на време е да очегъртат и буквите на стената.

Вече нямаме „Тримона”, вече имаме „Рамада”. Някой дава ли си сметка, че Пловдив пак е под турско робство!? Този път финансово. В каквото стене и цялата ни страна. Някога в този град е обявено Съединението. Въпрос на време е поредният Суди Озкан да купи паметника на Съединението и да го даде на новата „Рамада” да го стопанисва. И да стане паметник на Рамада. И на края на фелибелийството.

Всеки град си има своите символи. И от това как ги пази, как се грижи за тях се разбира що за хора живеят в този град. Пловдив вече седмица мълчи, след като турци дадоха „Тримона” на някаква американска фирма, без да поискат най-главното – този хотел да продължи да се казва така, както те го завариха. Вместо това отново му смениха името. Както някога са сменяли имената на хората, живеещи наблизо в Родопите. Тогава са го правели еничари. Сега еничарите са заменени с…финансови еничари. Толкова ли обаче сме продажни ние? Някога българите са плащали с живота си нежеланието да се откажат от българското си име. Днес знаем ли какво ще ни струва това да дойдат и да ни откраднат „Тримона”?

„В Турция имаме 11 такива хотела с нашето име”, похвалиха се американците, когато им дадоха „Тримона”. Не казаха колко имат в Щатите, странно защо тогава се изпъчиха с турските си придобивки. И като се пъчат да вземат да обяснят защо в Истанбул може да има Рамада Кая Плаза, а тук не може да си функционира Рамада Тримонциум хотел? Докато не получим отговор е хубаво тези, които израснахме с „Тримона”, сега да стоим далеч от „Рамада”-та. За да покажем, че сме пловдивчани! И че се борим за символите на града си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов