Избрани Новини

Земеделци искат оставката на Ставрева

Третият конгрес беше фарс, смятат недопуснатите до залата земеделци

Представители на Обединените земеделци поискаха изминалия Трети конгрес на партията да бъде обявен за нелегитимен и обвиниха председателя Петя Ставрева в грубо манипулиране, нарушаване на устава и на практика установяване на еднолично ръководство. В Пловдив недопуснатите в събота представители на 17 общински организации обявиха, че обжалват легитимността му и го окачествиха като фарс. Припомням, че в събота вратите на зала България в НДК останаха под охрана от наета частна фирма, която допускаше само предварително определени от Петя Ставрева делегати. Така се стигна до абсурдната ситуация дори Георги Димитров, който е първият председател на ПП „Обединени земеделци” и бе кандидат за поста, да не бъде допуснат до залата.

Според бившия депутат от Синята коалиция Моньо Христов, през последните две години и половина са извършени редица нарушения на Устава на партията. По думите му не е приет окончателен бюджет на Съюза от Постоянното присъствие и се е извършвало безконтролно изразходване на средства. Освен това Христов отправи упрек към Почетния председател Анастасия Мозер за това, че се е срещала с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и открито е обявила, че земеделците са склонни на бъдеща коалиция с него. Моньо Христов показа и документ, според който днес е разбрал, че един от членовете на ръководството е осъден за нарушения с еврофондове. По думите му, скандалната кандидатура, която е в пълен разрез с устава на партията, е лична номинация на председателя Петя Ставрева. Бившият депутат обяви, че внимателно ще провери дали сигналът за това отговаря на истината.

Бившият заместник-министър на земеделието Георги Къркъмов обяви, че обявилите се за нов конгрес земеделци не са разколници и желаят обединение, а не раздор. Той обаче, бе категоричен, че трябва да се води дискусия по всички наболели проблеми и да се потърси отговорност за свършеното досега. На подобно мнение е и първият председател Георги Димитров, който окачестви като катастрофа резултата на парламентарните избори. Той изказа недоумението си как е възможно председателят Петя Ставрева да заяви, че поема своята отговорност, без обаче да подаде оставка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов