Избрани Новини

Бивш зам.екоминистър: Златанова излага на риск текущия програмен период

Парите

11-11-2013, 16:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Ивелина Василева смята подобно тълкуване на темата за скандално

Като некомпетентност и неадекватност, определи в Бургас депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева изказването на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, относно наказателна процедура срещу България в областта на околната среда.

Според бившият заместник-министър на екологията в предходното правителство,  подобни изказвания излагат на риск текущия програмен период, както и следващите и политизират темата за европейските програми.

„Първата среща между държавата и общините се оказа провал в опита за диалог, тъй като г-жа Златанова с изказването си направи застраховка за евентуален провал на правителството, компрометирайки предходното. Поведението й изразява боязън, че системите, за които отговаря могат да пропаднат”, коментира Ивелина Василева.

Тя потвърди, че действително е имало нарушения на Европейското законодателство по три проекта от 2008 година в Перник, Белослав и Хисрая.

По тях оценената щета е на стойност 202 хил. евро, но са били предприети мерки. „Да се тълкува по този начин темата е скандално и радикално от страна на г-жа Златанова.  България може да покаже предприети мерки и да ес приложат корекциите, а не да се бяга от проблема с измиване на ръцете”, допълни още народният представител от ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов