Избрани Новини

Висш сирийски военен избягал с роднините си у нас

При залавянето им станало ясно, че всички са с палестински произход, но живеели в Сирия

Висш сирийски военен, съпругата му и тримата им племенници са сред хилядите бежанци у нас, съобщава “24 часа”. Преди няколко месеца петимата влезли нелегално в района на елховското с. Шарково. Платили на каналджия в Турция по 2500 евро на човек, за да ги преведе до страна от ЕС.

При залавянето им станало ясно, че всички са с палестински произход, но живеели в Сирия. Завършили са западни университети и владеят по няколко езика. Мъжът бил висш служител в администрацията на военното министерство в Сирия, а съпругата му работела във военна болница в Дамаск. Тримата им племенници пък били в мисия на ООН преди войната в Сирия и сега били застрашени от смъртно наказание.

Военният разбрал, че се готви мобилизация и арест на децата на брат му, а веднага след това те щели да бъдат линчувани публично. Той ги предупредил и заедно тръгнали да бягат от Сирия.

“Изключително образовани хора, добре устроени, с добро материално и обществено положение, но са принудени да бягат, защото са застрашени от смъртно наказание”, допълниха нашите източници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов