Избрани Новини

Шок! Учени обявиха захарта за силен наркотик

Животът

10-11-2013, 17:11

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Захарта състарява кожата

Според холандски лекари, захарта е по-пристрастяваща от алкохола и тютюна

Холандски учени смятат, че на разхладителните напитки, съдържащи захар, трябва да се сложат същите предупредителни надписи, че са опасни за здравето, както на цигарите.Според експертите, захарта е също толкова силен наркотик, колкото алкохола и тютюна. И това предупреждение правят учени от Холандия, където дори марихуаната е легализирана.

За да се намали употребата на сладко в страната, учените предлагат правителството да въведе специален данък върху тези продукти и да ограничи количеството захар в определени храни. Освен това се предлага и да се забрани продажбата на сладки лакомства в училищата, за да се предотврати вредата над подрастващите.

Според някои изследвания, употребата на захар води до спадане на нивото й в кръвта и постоянна нужда от приемането на сладко, което вкарва човек в омагьосан кръг. Освен това белият убиец, както я наричат някои, увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и затлъстяване и отслабва имунната система. Сред другите негативни последствия от прекомерната употреба на рафинирана захар лекарите посочват уврежданията на зъбите и венците, състаряването на кожата и увеличаването на стреса.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов