Избрани Новини

Искат минимална глоба за неправомерно ползване на европейски субсидии

Крими

04-11-2013, 14:29

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Окръжният съд – Добрич, решава делото до 30 дни

Окръжният съд в Добрич, обяви за решаване наказателното дело срещу 62-годишния Байчо Г. Б., съобщават от пресцентъра на съда. То е образувано по наказателно постановление на Окръжна прокуратура – Добрич. С него се иска Байчо Б. да бъде признат за виновен в това, че на 01.04.2010 г. в гр. Добрич, като управляващ и представляващ земеделска кооперация в гр. Балчик, е подал пред Областна разплащателна агенция на Държавен фонд „Земеделие” – гр.Добрич,  „Заявление за входяща регистрация – 2010 г.”, в нарушение на задължението предвидено в Закона за подпомагане на земеделските производители и Наредба №5, като е представил неверни сведения. През 2010 г. е ползвал и обработвал недвижими имоти – земеделски ниви, включително нива с площ 4,42 хектара в землището на с. Батово и нива с площ 15,01 хектара в землището на с. Църква. Той е сторил това в нарушение на задължението да предостави верни данни, за да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

Обвинението предлага Байчо Б. да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи административно наказание глоба в минимален размер. Прокурорът се обоснова с многобройните смекчаващи вината му обстоятелства като чисто съдебно минало, липса на висящи наказателни производства и добри характеристични данни.

         В съдебното заседание днес Байчо Б. заяви, че разбира извършеното от него нарушение, но не го е направил нарочно. Адвокатът пледира, на подзащитния му да бъде наложена глоба в минимален размер от 500 лв., предвид многобройните смекчаващи вината му обстоятелства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)