Избрани Новини

За Димитровден – Фестивал на младежкото творчество

Животът

27-10-2013, 13:28

Снимка:

Община Сливен

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Фестивал на младежкото творчество, посветен на празника на Сливен – Димитровден се проведе на открита сцена на площад „Хаджи Димитър” по европейски проект на Младежкия дом и под патронажа на кмета на Сливен Кольо Милев

Фестивалът бе подготвен и реализиран за един месец от доброволци - 16 младежи от Италия, Грузия, Испания и Турция, участници в проект "Младостта на Сливен днес, бъдеще на Европа утре”. В програмата участие взеха оркестър „Карандила джуниър” с ръководител Ангел Тичалиев, балет „Грация” при общинския Детски комплекс, танцовите състави при I-во и XI-то СОУ, балет „Империа”. Публиката се наслади на младежките изпълнения на каракачански народни танци, бийт-бокс, рап и хип-хоп изпълнения, художествено слово и народна музика. Със свои изпълнение се включиха и деца от Защитеното жилище и самодейци от Нова Загора.
Доброволците от чужбина, заедно със свои връстници от града, организираха и популяризираха фестивала на изкуствата и съпътстващите дейности по проекта, изготвиха рекламни материали и сценария за неговото провеждане.
Целта на проекта е да се популяризира доброволчеството като алтернатива за личностно надграждане и осмисляне на приоритети за живот, както и създаване на традиция за стимулиране на таланта и дарованията на младите хора от Сливен, посочи Таня Евтимова, ръководител на Младежкия дом в града.
Обща стойност на проекта 54 470 лева. Той се реализира с финансовата подкрепа на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” по програма „Младежта в действие”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов