Избрани Новини

Три фирми чистят Бургаско през зимата

Мисия Бургас

24-10-2013, 08:42

Снимка:

econ.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Подготовката започва сравнително рано, за да могат да се отстранят нередности, ако има такива, и общината да бъде готова за посрещането на зимата на 100%

Три фирми са ангажирани със зимното почистване на територията на община Бургас, каза пред  „Фокус”  Мариян Ангелов, началник отдел "Общофункционален контрол" в община Бургас. Той посочи, че подготовката на община Бургас за зимните месеци тече целогодишно. Предстои извършването на пълна проверка на техниката за зимното почистване на фирмите на 11 и 12 ноември. Град Бургас почиства фирма „Титан”, която разполага с приблизително 40 камиона, които са оборудвани с гребла, песъкоразпръсвачи и др. двете фирми „Бургасинвест” и „Бургас шели” са ангажирани с почистването на пътищата извън града и в съставните селища на територията на общината.

„Целта е да се осигури свободен достъп най-вече на децата и учениците”, обясни Ангелов. Той е категоричен, че подготовката в Бургас започва сравнително рано, за да могат да се отстранят нередности, ако има такива, и общината да бъде готова за посрещането на зимата на 100%. 
Следи се и метеорологичната прогноза, до края на месеца ще бъде сравнително топло с леко захлаждане. Снегове още не се очакват. При падането на снежна покривка се следи първо за безпроблемното предвижване на градския транспорт, второстепенни пътища, главни пътища до съставните селища.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов