Избрани Новини

Един ден с изложба, посветена на делфините

Стара Загора Лайф

23-10-2013, 16:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Пътуваща изложба с модели в естествени размери на обикновен делфин, афала и морска свиня, ще бъдат представени като част от кампанията "Национална седмица на делфините 2013г." в Стара Загора на 24 октомври между 11,00 и 17,00 часа

Само на 24 октомври (четвъртък) в Библиотека Захарий Княжески ще гостува изложбата "Делфините – приятели на хората в морето". Посетителите ще имат възможност видят в реални размери макети на трите вида морски бозайници в Черно море. Ще има презентации за различни възрасти и групи посетители, ще можем да видим  филмите „Тайнственият свят на делфините” и „Солени сълзи” на Цветелина Атанасова. Част от програмата е и озвучаване със записи на звуци на делфини и разговор с посетителите за видовете комуникация между тях, представяне и раздаване на различни информационни материали – брошури, листовки, флаери, стикери, картинки за оцветяване – за възрастни и деца, информира Ема Гилева от "Черноморска мрежа на неправителствените организации",чието дело е и  информационната кампания. Тя се финансирана от Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда към МОСВ. Целта на събитията е повиши екологичната култура на учениците и подрастващите и да ангажира вниманието на цялата общественост с проблемите на морските бозайници и Черно море.
След приключването на обиколката, която започна в Балчик, мина през Каварна и Бургас, а след Стара Загора макетите ще бъдат изложени в Пловдив, накрая в Природонаучния музей в София. Накрая макетите ще бъдат върнати във Феста Делфинариум ЕООД – Варна за международния ден на Черно море- 31 октомври и там те ще останат като постоянна експозиция. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов