Избрани Новини

Близо 300 души казаха "не" на бежански лагер в Казанлък

Утре Шипка отново ще бъде блокирана

За час казанлъчани блокираха днес прохода Шипка. Те протестираха срещу намерението на МВР да затвори Полицейската школа в града и да я превърне в център за бежанци. Около 300 човека се събраха на Прохода, като предварително голяма група от тях се организираха на площад Севтополис.

Присъстваха собственици на водещи фирми от Казанлък – в производството, индустрията,туризма, услугите, IT сектора, външната търговия и др. Всички те участват в Инициативен комитет, сформиран вчера, подписали са Декларацията до всички държавни институции, която категорично отхвърля възможността за затваряне на школата и превръщането й в лагер за чужденци.

Сред протестиращите бяха кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на ОбС Николай Златанов, други от ръководството на Общината и съвета, лидерите на всички партии в Казанлък.

"Ако се наложи, сме готови на радикални действия", бяха категорични бизнесмените от Инициативния комитет. "Казанлък е град, в който има повече оръжие, отколкото има в цялата Българска армия. Не искаме ексцесии, дошли сме тук по мирен път да изразим нашата гражданска позиция.", заяви председателят на ИК бизнесменът Иван Иванов.

В понеделник протестиращите отново ще се съберат в 12 ч. на прохода "Шипка" и ще го затворят, като ще останат там до края на заседанието на Министерски съвет, на което се очаква да бъде взето решение за съдбата на полицейската школа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов