Избрани Новини

Екипът на Георги Първанов ще изработи Кодекс на българския политик

Много хора в БСП бяха елиминирани. Хора, които могат и знаят. Хора, които са се доказали. Хора, които са успяващи, заяви в Стара Загора президентът (2002-2012) Георги Първанов

Екипът на Георги Първанов от дискусионната мрежа "Български дебати" ще изработи Кодекс на българския политик, с който да се гарантира слово на съгласието, а не на омразата. Това бе темата и на днешния дискусионен клуб в Стара Загора.

Една немалка част от бедите на българската политика идват от словото. Свидетелства има всеки ден, в това число и в изявленията на парламентарните лидери, каза Георги Първанов, цитиран от БНР:

Аз обявявам, гарантирам, че нашият отбор от съмишленици поема ангажимента да не допуска в своите публични и непублични изяви никакви лични нападки, никакви слова, носещи агресия, омраза.

Георги Първанов каза още, че 50 процента от българските граждани са отвратени от политиката. Неговата амбиция е да върне интереса на хората към нея като средства за решаване на проблемите - един от тях са бежанците. Екипът му ще изработи модел за образованието на техните деца:

Ние, като държава, нямаме полза от това те да стоят изолирани, незнаещи езика, оказващи се в невъзможност за елементарен контакт. На България гета не са й необходими, хуманност към общността на бежанците, но това не изключва, напротив, предполага много строги мерки за сигурността на страната, сигурност на границите, сигурност за всеки един български гражданин.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов