Избрани Новини

Синдикати и миньори с нови искания към ръководството на мина "Черно море"

Сред тях са преразглеждане на вътрешните правила за организация на работната заплата и изготвяне на списък за миналия плащания

Започнаха преговорите между синдикатите, ръководството на Мина „Черно море-Бургас”ЕАД и миньорите, съобщи пред радио „Фокус” Здравко Тошков, председател на регионалната структура на КНСБ-Бургас. Преговорите се водят по повод новите искания на миньорите след вчерашната стачка. Бе подписан двустранен протокол с новите искания.

Те са преразглеждане на вътрешните правила за организация на работната заплата и изготвяне на списък за миналия плащания. Срещата се е провела в мината. На нея са присъствали изпълнителният директор на Топлофикация –Сливен, които са основен консуматор на въглищата от мината, областният управител Павел Маринов, синдикатите и миньорите.

Създадена е контактна група от четирима миньори, които ще водят преговорите с работодателя на мина”Черно море”. „Разглеждат се финансовите резултати и разчети и след това обобщеният анализ ще бъде даден на миньорите”, каза още Тошков. Нямало е напрежение по време на срещата. Има поет ангажимент от областния управител за организиране и провеждане на среща в министерството на икономиката и енергетиката и НЕК. Обстановката в мината е спокойна. Преговорите ще продължат и следващата седмица.
Припомняме, че вчера миньорите протестираха за неизплатени заплати от август месец. Причината бе големи задължания от страна на НЕК към мината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов