Избрани Новини

Родни и френски ученици мерят сили в кулинарен конкурс във Варна

Туризъм

16-10-2013, 18:04

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Възпитаници на 5 български и 1 френско учебни заведения ще готвят в Професионалната гимназия по туризъм

Български и френски младежи ще мерят сили в кулинарен ученически конкурс в Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров" във Варна. Надпреварата е организирана съвместно с  Франкофонски център във Варна и част от  "Седмицата на вкуса",  посветена на възпитанието към гастрономическия вкус, добрите хранителни навици, здравословните местни храни, но и също на свързаните с храненето занаяти и умения.

Всяка година във "Седмица на вкуса" Франкофонския център насочва вниманието си към различен вид аудитория. Това е третото издание на кулинарния конкурс, който тази година се завърта около френския език и кулинарна култура.  В него ще участват ученици от 5 български и 1 френско учебни заведения, като 9-тимата представители от Франция в момента са на стаж във Варна.

Пред българските ученици е поставена задача предварително да подберат и преведат френска и българска рецепта. Ограничителното условие е за рецепта на студено предястие, приготвено с местни продукти и презентирано в брошура. По време на самия конкурс младите готвачи ще приготвят в рамките на 1 час избраното от тях предястие, което ще бъде оценено от професионално жури и от публиката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов