Избрани Новини

Бивш ученик съди гимназията и учителя си

Региони

15-10-2013, 11:45

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

До присъда обаче едва ли ще се стигне

Бившият възпитаник на пазарджишкото СОУ “Д-р Петър Берон” Юсеин Юсеин заведе второ дело пред Комисията за защита от дискриминация.

Повод да търси своята справедливост отново станали думи на учителя по мениджмънт Георги Колчаков, който бил попитал съучениците на жалбоподателя: “Как може тоя циганин да знае повече от вас, засрамете се!”.

До някаква присъда обаче едва ли ще се стигне, тъй като репликата дори не е чута лично от младежа, а му е предадена от ученици, твърдящи, че са я чули от преподавателя. Във втората си жалба Юсеин вече атакува не школото, а учителя, за когото дори не е сигурно, че е виновен. Учителят заяви, че не за пръв път работи с деца от малцинствата, но етносът никога не е бил негов критерий за оценяване.

В началото на тази година Юсеин заведе първото си дело пред комисията, този път срещу училището. Тогава от учебното заведение свидетелстваха, че Юсеин имал доста отсъствия, трудно усвоявал материала, невинаги работел в час и едва взел диплома.

"Момчето вече завърши, прибутахме го, макар да имаше доста двойки. Направихме каквото можахме за него", коментира по този повод директорката на училището Станка Пашова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов