Избрани Новини

Годишни награди за принос в опазването на биоразнообразието

Общество

11-10-2013, 10:45

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Не се раздават "отрицателни", а само "положителни" награди!

Годишните награди за биоразнообразието е традиционна кампания, която се провежда, за да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата.

Не се раздават "отрицателни", а само "положителни" награди.

"След една изключително драматична и активна година, в която ни се наложи многократно да спасяваме горите, планините и Черноморието, в година, в която отменяхме и променяхме закони, гасихме пожари, протестирахме, залесявахме, правехме почиствания, организирахме зелени фестивали и походи, е време да наградим онези, които имат най-голяма заслуга за опазването и популяризирането на биоразнообразието у нас", се казва на сайта на организаторите.

А ето и текста на самата покана:

Мили приятели,

Каним ви на церемонията по връчване на годишните награди за принос в опазването на биоразнообразието, която ще превърнем в истински празник за всички нас, любители на природата! Очаква ви много забавление с Уикеда, Мерудия, цирк "Кумбо", изящната въздушна акробатка Бенита Примо и още много изненади.

Повече информация за събитието: ТукТук  и номинираните тази година.

Очакваме ви на 12-ти от 16 часа в Борисовата градина (при Слончето) в София.

На Годишните награди ще бъде официално стартирана кампанията за юридическа защита на природата, чрез която Българска фондация Биоразнообразие в ролята си на координатор на Коалицията „За да остане природа“ ще набира средства за изготвяне на жалби, сигнали, водене на съдебни дела и др. дейности, чрез които да спрем безнаказаното унищожаване на българската природа. Още сега може да разгледате сайта на кампанията и да сте сред първите, подкрепили ли в борбата ни за справедливост: като направите дарение, качите банер на кампанията и разпространите сайта!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов