Избрани Новини

Таксита на протест! Плашат с блокада на Пловдив (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

10-10-2013, 14:32

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Шофьорите са против новите коли, психотестовете и патентния данък

Да работят без граница в годините на автомобилите, премахване на психотестовете и без  патентен данък искат пловдивските таксиметрови шофьори.

Таксисти от всички фирми се събраха на първи, но не последен протест край стадион "Пловдив". Събрана подписка с исканията им ще бъде внесена в Министерството на транспорта.

Протестът днес е мирен, защото ще изчакаме резултати от разговорите с министъра, които са идната сряда, заяви председателят на Асоциация за защита на превозвачите Георги Ряпов.

Ако обаче преговорите не се развият в желаната посока, шофьорите обещаха крайни мерки, включително блокиране пътищата на Пловдив.

Годините на автомобилите, ако изобщо се съгласим да има ограничение, трябва да са до 15. Не може една здрава кола да бъде спряна от движение. Ние не сме милионери. Утре може някой да поиска и в Майбах да се вози, коментираха гневни шофьори.

Искаме да отпадане и психотеста. Това го няма никъде в Европа. Против всякакви алкохолни изстъпления сме, но това няма нищо общо с тестовете. Всичко започна от таксито-убиец в София. Но шофьорът не беше луд, беше пиян, посочи още Ряпов.

Планира се и въвеждането на патентен данък, който ще излезе между 1200-1500 лева. Не може да плащаме пари за доход, който не сме получили, категоричен бе той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов